2018 i Hallund Hollensted

 

Min beretning bliver igen en gentagelse fra stoffet til Lokalbladet, men I får det lige én gang mere, der er sikkert meget I har glemt og dirigenten forventer det jo…..

 

Det første arrangement i 2018 var herrefrokosten i klubhuset. Det kørte som sædvanligt med de samme løgnehistorier, sjove muntre indslag om dem som ikke var meldt til, men så kan de lære det. Resten af dagen står lidt tåget for mig…..

 

10. februar havde pigerne deres ”Hattefest” hvor der sikkert også blev sladret om alt og alle.

 

15. februar havde vi generalforsamlingen som gik uden problemer. Vi var knap 50 deltagere, dét er rigtig flot. Som tidligere afholder vi generalforsamling først og så spisning, så ved alle hvornår vi skal slutte eventuelt. Aftens menu var kæmpe wienerschnitzler med rette tilbehør, så alle blev godt mætte – og glade. ”Mine piger” havde som sædvanligt gjort et stort arbejde med gøre det hyggeligt i klubhuset.

 

11. april havde vi affaldsindsamling sammen med spejderne, efter endt indsamling blev vi underholdt i spejdernes klubhus hvor vi så underholdende trylleshow. Det var dejligt med hjælp fra de unge mennesker, de har så let ved at springe ned og op af grøfterne….

 

Vores tårnprojekt var en stor mundfuld, alt for stor for lille mig, så efter en del møder som vi holdt i Poul’s klubhus, der ligger tæt på tårnet, tog en flok ”villige” mænd over

26. april blev fundamenterne støbt ned til vores nye udsigtstårn, og det var som om at det var lige det vi havde ventet på, derefter gik det stærkt. 2 aftener om ugen blev der arbejdet hårdt med tårnet, om det var udsigten til en, eller to, grillpølser og en øl ved jeg ikke, men der var virkelig stort fremmøde alle aftener. I løbet af en god måned, så knejsede tårnet mod sky, og det blev meget bedre end vi turde drømme om og som alle ved så står det ved Skarnvad hvor Poul Møller har lagt jord til de næste 50 år. Til jer der ikke har været en tur i tårnet, kan jeg kun anbefale det, der er en rigtig god udsigt deroppe fra. Hvis ikke man syntes tårnet er højt nok, så kan man se en video, som kommunen har lavet, der er optaget i 100 meters højde. Bare scan QR koden på øverste dæk.

20. oktober havde vi indvielse af tårnet, mange var mødt op for at fejre dagen og tårnet. Jeg havde en lidt tvivlsom aftale med Karsten Frederiksen som skulle holde tale og klippe snoren. Som alle sikkert husker, så kom han lidt sent, man kan jo altid spørge hvem der havde styr på aftalerne, jeg havde i hvert fald styr på både dato og tidspunkt. 

Nå, Karsten holdt en god tale, som handlede om at vi ikke sådan giver op i Halli, og lige dér har han jo helt ret.

En flok piger fra Tusindfryd i Jerslev kom med en flot donation på 5.000,- som vi frit kunne bruge på tårnet. Dét var overraskede og en flot gestus. Men jeg håber da også at ”dem nordfra” får glæde af tårnet, vores fælles hjertesti går jo ad vejen forbi tårnet.

 

24. maj besøgte vi Trier Mink på Kjølskevej. Det var spændende at se en moderne og veldrevet minkfarm, den var flot og ingen fluer overhovedet, men som Mads fortalte er det er kun et spørgsmål om rengøring. 
Mor mink passer godt på hendes unger, der var ingen der havde lyst at kæle for de små. Efter rundvisningen var der stort kaffe og kagebord i haven, og sommeren var lige begyndt…..

 

12. juni besøgte vi Klaus’s havekunst i Ravnstrup. Han er specialist i at lave runde jernkugler af affaldsjern, både små og store kugler. Han har aftaler med virksomheder rundt omkring hvor han køber deres overskudsjern og svejser det efterfølgende sammen i hans værksted. Han må også have en aftale med Blåkilde, fordi vi så en kugle der var svejset sammen kun af hestesko. Hans kone, Dorthe, gjorde i at flette pil, og der var flere fra byen som absolut skulle købe både pil og kugler.

 

De sædvanlige borgere var mødt op til vores Sct. Hans aften for at grille deres kød og spise deres medbragte kartoffelsalat. Vi havde Martin Bech, vores Venstre byråds- og regionspolitiker til at holde båltalen, og det blev hans jomfru-båltale, men han klarede opgaven flot. Jeg kan desværre ikke referere hvad han talte om, da jeg havde travlt med tændstikkerne….

 

Æblemarken har der rigtig været skred i dette år. Efter at hele arealet var blevet blottet for træer, jævnet, harvet, renset og revet, så kunne man se hvor stort arealet egentlig var, så var det tiden for træer, så én af de første weekender i 2018 blev der plantet træer, selvom der var faldet lidt sne, så var humøret højt hos de frivillige træplantere. 

Først i maj var det tiden til græssåningen, igen var der flot fremmøde og frøene kom i jorden. Græs og ukrudt kom hurtigt op. Dernæst skulle træerne have flis lagt omkring stammen for at holde på fugten. Mange frivillige hjalp den dag.

Og så kom sommeren…… Det var gået helt galt hvis vi ikke havde fremtryllet alle de vandslanger der gjorde vi kunne nå bunden af marken, så havevanderne blev flyttet morgen og aften, det reddede træerne – og vandværket, vi brugte 300 kbm vand, godt vi er sluppet for vandledningsafgiften.

Igen takket være de anonyme frivillige, i dette tilfælde græsklippere, der var flinke til at holde græsset nede når det blev for højt, så sommeren igennem så det rigtig flot ud.

 

Sommerfesten: ja som alle ved, så har vi lettere ved at rejse teltet siden vi ikke længere skal kæmpe om at få lov til at banke teltpløkkerne i jorden.

Festen kører som tidligere, gudstjeneste om søndagen, torsdag fællesspisning.

Fredag var hele jyllands krolfere inviteret til Hallund Open, igen et tilløbsstykke uden lige. 120 glade spillere, som går op i spillet med liv og sjæl, også når det gælder kaffebordet.

Fredag aften petanque og krolf turneringer, som atter dette år blev fejlagtigt afgjort.

Lørdag var der trailermarked, ikke det store salg i det, derimod var der stor tiltrækning i teltet af tryllekunstneren Migu, som er rigtig god til at underholde børn og voksne. Efter spisningen var der et par lokale der kunne underholde os med anekdoter fra barndommen i Hallund, revyen er et kapitel for sig selv, hvor alle der har gjort sig bemærket bliver udstillet.

Klaus og Klaus sørgede for musikken til dansen, og igen i år var det svært at stoppe festen.

Men en del af festudvalget takkede af efter mange år, og det var Trine, Gitte og Mona. Christina og Majbritt fortsatte og har i år fået hjælp af Else Graven og Trine Molin. Trine og Gitte forsætter som konsulenter.

 

Til årets ølsmagning var der 67 tilmeldte og øllet kom fra Skagen Bryghus, en øl man ikke går forkert af, dog var der en enkelt som var brygget til Frederikshavns købstadsjubilæum, fy føj.

Maden kom fra Slettens køkken og der var riiiiigeligt til alle, der var faktisk så meget mad at der også var rigeligt til de der holdte ud til natmaden. 

 

Pigernes modeshow blev også en succes med mange deltagere og flotte rober – mere ved jeg faktisk ikke, da jeg ikke deltog….. Men godt der er frivillige der vil gennemføre opgaven i Klubhuset.

 

30. oktober var der andespil i Klubhuset. Nogle af de garvede andespilsspillere, havde arrangeret en fin aften. Borgerforeningen var i pausen vært ved kaffe og hjemmebag. Ca. 45 mødte op til arrangementet, der helt sikkert bliver gentaget igen.

 

16. november kom Kristian fra Vinspecialisten i Brønderslev og serverede gode vine for os. Han fortalte rigtig godt omkring hver en drue, stok, presningsmetoder, lagring osv osv. Det var virkelig en spændende aften, og mange af deltagerne bestilte til deres tomme vinskabe. Det er så sørgelige at det også er drukket….

 

Traditionen tro, så havde vi igen juletræstænding på Doktorpladsen, hvor menighedsrådet var vært ved gudstjeneste i kirken, gløgg og æbleskiver i Klubhuset. Efterfølgende havde vi det store banko spil som alle glæder sig til.

Krolferne er et kapitel for sig selv, der er godt 35 spillere registreret (4 under 60 år) og dem vil vi ikke være foruden. De er altid flinke til at hjælpe med alt det praktiske i og omkring klubhuset – samtidig bidrager de jo også til verdensfonden sådan rent økonomisk. 

 

Vi har fået gelænder til vores trappe, igen kan vi takke lokale patrioter for dette arbejde, både at få det ”fusket” samt at få det monteret, igen viser det noget om sammenholdet i byen.

 

En ting der ikke lykkedes for mig: Springvandet.
Jeg havde en aftale med Bitum i Støvring om at ligge en gummihinde i vandkarret, men han glemte at komme forbi med det. Jeg håber det lykkedes mig i år…..
Landsbypedellerne skulle have lagt de sten om der er rundt om springvandet, men de har haft mandefald – ihvertefald har han kun piger på holdet, de har så til gengæld lovet at male vores flagstænger i år.

 

Vi kommer snart rundt og opkræver kontingent. Vi prøver at gøre det rigtig svært for Jer at undgå betaling, vi har girokort med, vi modtager, MobilePay og kontanter. Når I har betalt kontingent, så kan I med god samvittighed låne flagstænger og grill, og leje vores mosteri, musikanlæg og få rabat på leje af klubhuset.

 

OG SÅ KOMMER DET: En forening som denne kan ikke fungere uden hjælp af ALLE der bor i området, og ALLE er faktisk flinke til at give et nap med. Der er nogen der fjerner ukrudt, cigaretskodder hvis en ryger har været uheldig at ramme forbi. Sommerfesten tager pigerne sig af, og det ville være umuligt uden deres kæmpeindsats, denne fest giver mange mange penge til foreningen. Jeg kunne blive ved – der sker så meget her i byen som vi ikke bemærker i bestyrelsen. 

 

Nu har jeg ikke mere, jeg har helt sikkert glemt meget i denne beretning, men I ved jo alle hvad der foregår i byen. Men som altid så kan I se hvad vi går og laver på vores hjemmeside hvor vi prøver at holde Jer opdateret.

 

Sidst, men ikke mindst, så vil jeg gerne takke alle frivillige hjælpere. Det er helt bevist jeg ikke har nævnt nogen overhovedet ved navn, der er ganske simpelt så mange hjælpere, at det ville være forkert af mig at nævne nogle og samtidig glemme andre, I ved alle hvem der hjælper til. Bestyrelsen skal jeg dog ikke glemme, uden dem og deres familie ville sådan en forening heller ikke fungere.

 

Claus Iversen

Ultimate Web