2023 i Hallund Hollensted

Ja, så skal vi til det igen, årets generalforsamling i HHBI.

Der er ikke meget nyt at fortælle fra foreningen, det kører i den gamle gænge: Herrefrokost, Hattefest for pigerne, generalforsamling, OB havde inviteret drengene i skoven, virksomhedsbesøg hos Visti, Sct. Hans med bål- og taler, den store sommerfest, Andespil i efteråret og igen til 1. søndag i advent – det kører faktisk på skinner.

I foråret have Brønderslev kommune inviteret sig selv på kaffe. De havde sendt Jan og Rasmus fra Vej og Park. De kom sådan set bare for at fortælle at der ingen penge er i kassen, så de vil skære ned på græsklipning, vedligeholdelse osv. osv. Dét fik vi ikke alverden ud af.

Men Kommunen vil gerne forære os grunden som Trikotagen ligger på. Det er ikke noget vi umiddelbart er interesseret i, vi har nok at vedligeholde, og især når de kommer og fortæller os at de vil skære ned på deres ydelser, så nej tak herfra. De kunne dog godt tænke sig at fjerne Kjølskevej 3, men de kan ikke komme i kontakt med ejeren, så det bliver spændende at se om det lykkes for dem. Som I kan se, så er Trikotagen ikke helt fjernet endnu.

De som ikke har deltaget i nogle af vores arrangementer, de ved ikke hvad de går glip af. Turen til OB’s skov var virkelige en god oplevelse, vejret var med os og Ole havde lagt depoter ud til alle. At han havde arrangeret grill og pølser var en overraskelse, ligesom bueskydning som vi alle skulle prøve, der var selvfølgelig nogle som var mere heldige end andre.

Turen op til Gl. Buurholt var også spændende, jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig at virksomheden var så stor. Visti var god til at fortælle om hvordan han havde fået ideen til rensning af korn, også hvordan de nu har mulighed for at male korn til fint økologisk mel og pose op i små poser, og jo mindre posen er, ja jo dyrere er den, det ved vi alle. Men Visti kunne have underholdt til den lyse morgen hvis vi ikke havde stoppet ham, han har så mange projekter i gang at det var til at blive forpustet af.

I forbindelse med Sct. Hans var det dog lidt anderledes sidste år, da vi ikke måtte have åben ild pga. tørke, men en gasgrill blev taget i brug så vi stadig kunne branke vores kød mm. Bålet står stadig urørt, men så er der mere fut i bålet i år. Daniel fra Farvergården var årets båltaler som foregik på terrassen, og det gjorde han egentlig meget godt.

Så var der sommerfest over 3 dage, igen et stort arrangement som kræver stor hjælp fra alle. I ved der et telt der skal rejses, og tages ned, det kræver mandfolk, undskyld piger. Men det er tungt arbejde, som dog er blevet meget lettere efter vi ikke skal banke pløkker i jorden som tidligere, det er bare genialt med de profiler der gemmer sig under græsset, det gør det hele meget lettere.

Sommerfesten er noget som en nedsat kyndig pigegruppe tager sig af, de starter i begyndelsen af året med at skaffe annoncer til bladet, tilladelser til afholdelse, finder på arrangementer både for børn og voksne. Torsdag er menuen altid frikadeller med tilbehør, fredag kommer der omkring 120 krolfspillere fra hele Nordjylland for at kæmpe om hullerne, det er et tilløbsstykke uden lige, men flot er det at se alle de spillere på banen. Til aften er der kartoffelsalat til frikadellerne og konkurrence om at blive petanque mester. Lørdag er der underholdning hele dagen og til aften er der det store svin på grillen. Derefter er der blandet underholdning, lokale skuespillere morer gæsterne med at gøre nogle af byens fremtrædende borgere til grin, det er som det plejer. Efter revyen er der musik som mange vælger at danse til, nogle med mere held end andre, men der er gang i dansegulvet og fadølsanlægget. Søndag møder vi op igen, altså dem der er i stand til det, og hjælper med at pakke teltet ned igen. Sidste år måtte vi udsætte morgenmaden da der var regn på vej fra vest, vi nåede lige akkurat at få lukket containeren da regnen kom, det kunne ikke være bedre. Og så har det igen givet et godt overskud til vores klub. Tak til alle der deltog i festen og sponsorer.

Ølsmagningen i efteråret, altid en succes som kræver gentagelse, maden i ’23 var der svinekæber med kartoffelmos og SOVS, hold nu kaje det var godt, nå ja, det var øllene også.

Et par søde piger arrangerer andespil lige før Mortens aften, ænderne får de sponseret af lokale og det er også altid en succes.

Første søndag i advent, hvad skal jeg sige, den kører også som de foregående 50 år.

Jeg var lige ved at glemme vores udvidelse i HHBI. Som mange sikkert allerede har set, så har vi fået opført et shelter i vores Æblemark. Vi havde søgt Sparekasse Fonden og fik sandelig pengene til det. At man så skal have en byggetilladelse inden påbegyndt arbejde er en helt anden sag. Jeg er blevet meget klogere siden. Men shelteret står der og det er til fri afbenyttelse. Det bliver brugt kan vi se, der er nærmest trampet en sti derned til.

Igen: så skal alle de frivillige der giver en hånd med have en stor tak, det er umuligt at drive sådan en forening uden alle hjælpere. Det er herligt med sådan et sammenhold her i området.

Så var der klubmesterskab i golfklubben hvor jeg igen vandt i min klasse – hov, det er til en anden takketale……

Jeg har ikke mere, jeg har helt sikkert glemt meget i denne beretning, men I ved jo alle hvad der foregår i byen. Men som altid så kan I se hvad vi går og laver på vores hjemmeside hvor vi prøver at holde Jer opdateret.

Sidst, men ikke mindst, så vil jeg gerne takke alle frivillige hjælpere. I ved alle hvem der hjælper til. 

Jeg vil dog tillade mig at takke Kurt, han gør altså en kæmpe indsats i og omkring klubhuset, det letter os utrolig meget. Bestyrelsen skal jeg dog ikke glemme, uden dem og deres familier ville sådan en forening heller ikke fungere.

Claus Iversen

Ultimate Web