2019 i Hallund Hollensted

 

Det bliver sværere og sværere for mig at holde denne beretning, det vil blive en gentagelse af de sidste år.

Jeg vil ikke nævne alle de ting der foregår i byen, undskyld, byerne, vi skal huske Hollensted….

Jeg vil hellere prøve at fremhæve området som vi bor i. Vi er glade for at bo her, ikke?

 

Vi har åen tæt på, så tæt at Bente og Jens ikke må ha’ deres skønne område der, næ nej, det er paragraf 3 område, og det skal beskyttes af tidsler, brændenælder og andet ukrudt, takket være en lidt emsig funktionær der trængte til frisk luft. Men området vil stadig være mere eller mindre åbent for offentligheden så man kan gå en tur i denne flotte natur som er §3 område.

 

Vi har også skoven, ja godt nok uden udsigtstårn. Det stod jo som I sikkert husker på en gravhøj, og det må man ikke her i landet. Det er anderledes i Tyskland, dér må man åbnebart godt, for det var tyskerne der byggede det under krigen, men igen, så havde historisk museum set på et luftfoto at tårnet kastede en skygge. Nu har det sidste ikke-eksisterende tårn stået der siden Jakob med compagni byggede det i 1971, så det er da utroligt at vi skal 40 år længere frem før de opdagede det, og den gang kunne man se langt fra tårnet, sidenhen var skovens træer blevet for høje til at vi kunne se noget. Men men men, vi har jo fået bygget et nyt udsigtstårn, nu på Skarnvad’s jord. Med fælles hjælp fra mange af byens borgere, så blev der bygget et flot tårn, en tro kopi af den der står i Thise, som man ikke kan se, fordi skoven er vokset op….
Poul har lagt jord til dette projekt, og han er, som alle ved, ganske påståelig, han sagde nemlig at man kunne se Rubjerg Knude fyr deroppe fra. Og det var før Kjeld flyttede det. Nå, det korte af det lange, Eddy søgte fonde til en udsigtskikkert som vi, med gode naboers hjælp, langt om længe fik monteret 3. juledag. Og minsanten, vi kan jo se fyret, også efter det er flyttet, der er dog liiiiige et træ der står i vejen, så vi har en plan: enten skal Kjeld flytte tårnet yderligere, han har jo sagt det er nemmere næste gang, ellers skal vi finde det forbandede træ og bevæbnet med en motorsav eller kobbersøm, så løser vi også det problem.

 

Kommunen havde varslet at det var slut med gadelys der var monteret i træmaster, men som alle kan se, så lykkedes det at overbevise dem om at det var ikke så smart. Ø. Linderup ville blive fuldstændig mørkelagt, det samme ville gøre sig gældende i Hollensted, men det var der nok ingen der ville ”øffe” over….. Og sikke da et lys de giver, nu kan de læse avisen uden at tænde deres eget lys.

 

Vores ”ven” Karsten Frederiksen’s vælgerparti havde indbudt til møde på kroen. Vi var ikke helt klar over hvad deres agenda var. Normalt er det Karsten med teknisk forvaltning der kommer for at høre om vi har idéer til kommunen. Men det var en hyggelig aften, alle borgere var indbudt til øl og højt smørrebrød med efterfølgende dans…
Vi spurgte dem efter hvornår at fortovet blev flyttet over til gadelyset, eller gadelyset til fortovet. Se det var Karsten slet ikke klar over, han kunne ikke give nogen forklaring.

 

Æblemarken er også blevet rigtig flot, det var slet ikke nødvendigt at vande den i 2019, det klarede Vor Herre for os, i modsætning til 2018 hvor vi brugte 300 kbm vand for at holde liv i træerne. Græsset er kommet fint fra start, det samme gør sig gældende med træer og buske. Arbejdsgruppen har planer om bålplads, shelterhytte mm. Jeg kender ikke alle deres planer, men vores fliser og skurvogn indgår i deres planer, men bare de har styr på området, så behøver vi andre ikke.
Så hvis I endnu ikke har besøgt Æblemarken, så er I gået glip af noget flot, der går ikke mange år før vi kan nyde frugterne af vores arbejde.

 

Jeg behøver vel ikke nævne vores springvand på Doktorpladsen, så det gør jeg ikke.

 

I nær fremtid får vi Bed & Breakfest i Hallund, fam. Toft vil indrette deres 1. sal over Filtestedet til B&B. Det er noget som vil komme alle borgere til glæde, tænk også på kroen hvor en overnatning bliver mulig, det kan sågar tænkes at nogen vil slå sig ned i Hallund, og stadig have en seng til ungerne – og nu taler jeg ud fra egen erfaring – og tænk engang hvis sengen ikke står i eget hus, sikke en ro der bliver….

 

I år, ja det er så sidste år, har Landsbypedellerne givet alle vores flagstænger en omgang, ja altså undtagen af dem i Hollensted, de er jo låst forsvarligt inde. De er blevet kalket, nogen har fået en ny rød hat og nye elastikker, de er så flotte nu. De har samtidig ryddet op og fejet i pakhuset da de ikke ville aflevere de flotte stænger i støvet.

 

Sommerfesten gik over al forventning, selv med en ny bestyrelse kom de ud med et nyt rekordoverskud, det skal alle have mange tak for, det er nødvendigt for vores overlevelse at der kommer penge i kassen, jeg mener der også i år bliver en sommerfest i byen.

 

Vi kommer snart rundt og opkræver kontingent. Vi prøver at gøre det rigtig svært for Jer at undgå betaling, vi har girokort med, vi modtager, MobilePay og kontanter. Når I har betalt kontingent, så kan I med god samvittighed låne flagstænger og grill, og leje vores mosteri, musikanlæg og få rabat på leje af klubhuset.

Alle disse ting gør at det er værd at se på området hvis man påtænker at flytte til området, de mange gode tilbud, det store sammenhold gør jeg mener at vi er værd at se på, se bare på den aktivitet der er i Røverstuen, der bliver bygget nyt, vi har fået ”nye” naboer, nu er det selvfølgelig et eksklusivt område. Men med de huspriser der er, så har alle råd til at bo her – altså med undtagen af Låsby Svendsen.

 

OG SÅ KOMMER DET: En forening som denne kan ikke fungere uden hjælp af ALLE der bor i området, og ALLE er faktisk flinke til at give et nap med. Der er nogen der fjerner ukrudt, cigaretskodder hvis en ryger har været uheldig at ramme forbi. Sommerfesten tager pigerne sig af, og det ville være umuligt uden deres kæmpeindsats, denne fest giver mange mange penge til foreningen. Jeg kunne blive ved – der sker så meget her i byen som vi ikke bemærker i bestyrelsen. 

 

Nu har jeg ikke mere, jeg har helt sikkert glemt meget i denne beretning, men I ved jo alle hvad der foregår i byen. Men som altid så kan I se hvad vi går og laver på vores hjemmeside hvor vi prøver at holde Jer opdateret.

 

Sidst, men ikke mindst, så vil jeg gerne takke alle frivillige hjælpere. Det er helt bevist jeg ikke har nævnt nogen overhovedet ved navn, der er ganske simpelt så mange hjælpere, at det ville være forkert af mig at nævne nogle og samtidig glemme andre, I ved alle hvem der hjælper til. Bestyrelsen skal jeg dog ikke glemme, uden dem og deres familie ville sådan en forening heller ikke fungere.

 

Claus Iversen

Ultimate Web