Dine kommentarer og meninger om hvad der sker i Hallund.

Alle indlæg skal have en afsender!

Af 26. dec 2009

Jeg flyttede i april måned til Hallund city og er utrolig glad for at bo her! Jeg er så glad for det, at min glæde smittede a på min datter og svigersøn. De er heldigvis flyttet til byen, hvilket de gjorde i august måned.
Vi er blevet rigtig godt modtaget i lokalsamfundet. Nu har vi derfor fået lyst til at kæmpe for/med folkene i Hallund!
Vi gør os tanker om at finde et bette hus hver især (kommer fra hus i Vestbjerg) idet vi mangler en have at nusse i.
På vores mange spadseretur i byen, har vi set alt alt for mange huse til salg!

Nu er det så vi har snakket om, mon ikke det lader sig gøre at leje husene ud? Tiderne er jo ikke til at sælge! Flere a de tomme huse, er jo ikke store, og må derfor kunne lejes ud til billige penge?
Hvis nogen kunne hjælpe med at finde ejerne til disse huse, kunne vi måske få en dialog i gang, om udlejning? Jeg står gerne først i køen for at leje, dernæst min datter og svigersøn, så har jeg en søn som også søger bolig i området, samt en god kammerat som også kunne lokkes, til rette pris. Sidst men ikke mindst, har jeg en rigtig sød veninde, som også gerne vil til dette område..... Altså kunne min. 4 a disse tomme boliger kunne blive udlejet meget hurtigt, hvis ejerne siger god herfor! Fordelen ved dette, er at disse boliger ikke kommer til at fremstå som spøgelsesboliger, hvilket de jo gør nu!!!
Husene blive  IKKE solgt, så længe bankerne kører den politik de gør..... Så, hjælp os/mig, så disse huse kan blive beboet hurtigst muligt!!!!!!!
Jeg er klar til at få Hallund op på dupperne igen.
Mona P Olsen
Sølvgade 99B

Af 14 juni 2009

Hej.
Jeg tillader mig hermed at ulejlige dig et par minutter.
Jeg hedder Hanne Grethe Mortensen , Nørrebro 4.
Det jeg vil snakke om er de mange huse der er til salg i Hallund , mit huser også til salg , grunden er at huset er for stort til mig og sammen med
min ven har købt et mindre hus. Men havde vi kunne se i bakspejlet havde vi ikke gjort det , hvem kunne vide det ??? At der kom en finanskrise , kom jo bag på alle.
Men det der gør mig mest ked af det , er at der i kort tid kommer til at stå mange huse tomme og Hallund vil minde om en spøgelsesby og der er en del forsømte huse i Hallund, det gør det bestemt ikke kønnere. Men de ved I jo alt om , det ved jeg godt. Men hvad med at prøve at få en redningsaktion i gang ,, hvad med at vise byen frem for offentligheden i samråd med de forskellige ejendomsmæglere , vise den pragtfulde natur frem der er i og om Hallund. Fortælle hvorfor det er godt at bo i byen , især børnefamilier , få presseomtale , lave en festlig sammenkomst på kroen eller klubhus. Mine to børn selv har haft en god opvækst i byen , det gør ondt hvis man nedlægger idrætsforeningen og andre. Der skal tages fat på politikkerne ( snart kommune valg) om de grimme og forsømte huse i byen ,, der skal en påtale til hvor det er værst ,,, det er der en lov for. Men enden på alt dette bliver nok at vi nok må sælge vores lille hus og flytte tilbage til Hallund ,, altså hvis vi kan.
Ja, men det gør ondt at se byen i forfald , Hallund er en køn by og som borgerforening må der være en pligt til at sælge byen .
Tak fordi du gad høre på mig.

Venlig hilsen
Hanne Grethe
hallundhg@ofir.dk

Af 19 august 2009

Opfordring til alle borgere i Hallund på "Din mening og kommentar"

Økonomisk bevist eller ej?

Nu da købmandsgården og vores eneste mulighed for at handle er sat til salg, håber jeg at der kommer en, der vil fortsætte med at drive købmandsforretningen.

Samtidig skal alle borgere i Hallund stille sig selv et' spørgsmål;

Har jeg råd til ikke at handle lokalt, fordi nogle af de varer jeg skal bruge, koster lidt mere hos købmanden end i en "stor" forretning?
Der er jo stadig en del varer der koster det samme; tips og lotto, ugeblade, aviser og tobak mm. Så hvorfor ikke købe disse varer hos den lokale købmand. Og hvad med medicin og postpakker dem skal man ud at køre efter, hvis der ikke er en købmand i byen!!

Eksempel:

Hvis man handler forskellige varer lokalt hos købmanden for 1.000,- på en' måned, og man kan købe de samme/tilsvarende varer for 800,- hvis man kører ud i en "stor forretning. Så "sparer" man 200,-.
Handler/støtter man den lokale købmand for 1.000,- hver måned, bliver det en ekstra udgift på 2.400,- på et' år i forhold til hvis man kørte til byen efter de samme varer!

Hvis man i dag har et hus til en værdi på 500.000,- siger ejendomsmæglere at hvis der ikke er en indkøbs mulighed i byen, bliver huset, for det første svært at sælge, men huset falder også ca. 20% i værdi! det svarer til 100.000,- i værditab, på et hus til 500.000,-! Et hus til en' million vil så tabe ca. 200.000,- i værdi!

Ser man på ovennævnte regnestykke, skal man bo i sit hus (100.000/2.400) = 41 år for at det kan betale sig, ikke at handle for de 1.000,- hos den lokale købmand. Jeg tror ikke der er mange der kan se så langt ud i fremtiden.

Når huspriserne falder vil der samtidig komme en anden type købere til de billigere huse, også bider det sig selv i halen!

Hvis man vil opretholde værdien i sit hus, er det vigtigt at man tænker på at støtte lokalt, ikke bare købmanden men også alle andre forretninger i byen.

Så hvis der kommer en ny købmand til byen, er der vigtigt for byen og dets borgere at VI STØTTER lokalt og ikke bare tænker på at spare lidt penge hver måned. De penge man sparer er meget dyrt købt på den lange bane!

Jeg har ikke råd til at spare 200,- hver måned! Så jeg handler også lokalt
 

Ultimate Web