2017 i Hallund Hollensted

Min beretning bliver faktisk kun en gentagelse fra stoffet til Lokalbladet, men I får det lige én gang mere, der er sikkert meget I har glemt…..

Det første arrangement i 2017 var herrefrokosten i klubhuset, denne gang lagt i hænderne på Martin og Christian fra Kjølskevej, et par friske unge fyre som havde bestilt mad fra Hallund Kro. Det kørte som sædvanligt med de samme løgnehistorier, sjove muntre indslag om dem som ikke var meldt til, men så kan de lære det. Resten af dagen står lidt tåget for mig…..

Ugen efter havde pigerne deres ”Hattefest” hvor der virkelig bliver sladret om alt og alle, og Ida og Britta arrangerede årets fest – de er også hjemmevant i Klubhusets køkken….

Onsdagshyggeklubben er stedet hvor alle kan komme og hygge sig i klubhuset, man kan strikke, drikke en kop kaffe, eller bare snakke med de øvrige.

Generalforsamlingen gik uden problemer. Vi var knap 50 deltagere, dét er rigtig flot. Som tidligere afholder vi generalforsamling først og så spisning, så ved alle hvornår vi skal slutte eventuelt. Dorthe Christensen havde besluttet sig for at stoppe i bestyrelsen. Hun har i flere år repræsenteret vores krolfere på en god måde. Hendes afløser blev Karl Peter Thomsen fra Kjølskevej. Samtidig fik vi en repræsentant ind fra Hollensted, nemlig Martin Dunker. Dét er jeg glad for, vores foreningen hedder Hallund-HOLLENSTED Borger- & Idrætsforening, så de skal også være repræsenteret. Efter generalforsamlingen var der god mad fra Hallund Kro, og mange blev til langt ud på aftenen.

Den 3. Marts havde vi vinsmagning i klubhuset med gode vine fra Gobi vine. Vi fik en rigtig god gennemgang af de forskellige vine som alle kunne købes hos Menu i Klokkerholm. Hermann som var vores guide på disse vine gjorde det rigtig godt, og mange bestilte efterfølgende vin til senere levering.

Næste arrangement var vores affaldsindsamling som foregik sammen med spejderne. Vi mødtes hos spejderne onsdag den 29. marts kl. 18.30, hvorefter vi gik en tur langs vejene og samlede affald ind. Dejligt med hjælp fra de unge mennesker, de har så let ved at springe ned og op af grøfterne….

18. maj havde vi fællesspisning med mad fra Kroen. Det blev rigtig godt modtaget af alle, vi var knap 50 deltagere og menuen stod på wienerschnitzler med tilbehør. En rigtig god aften hvor alle hyggede sig til langt ud på aftenen.

De sædvanlige borgere var mødt op til vores Sct. Hans aften for at grille deres kød og spise deres medbragte kartoffelsalat. Årets båltaler var Majbritt Iversen som stillede op til vores byråd. Hun har godt 30 års erfaring indenfor det kommunale, hvor hun alle år har haft med økonomi at gøre. Hun talte om fælleskabet i vores lokalsamfund og om at hjælpe andre som måske ikke er så mobile længere

10. juli havde vi arrangeret udflugt til Steen Bertrams mange traktorer. Og hold da helt fast der var mange at kigge på. Mange af dem kunne startes uden videre, Steen startede bl.a. en ældre Deutz traktor som gik så langsomt i tomgang at man kunne tælle hver omdrejning. Senere så vi den mest rustne traktor i samlingen. En kæmpe kolos på jernhjul som tyskerne skulle have bragt herop under krigen. Den havde efterfølgende i mange år kørt og opdyrket den Jyske hede omkring Herning. Jeg ville være sjov og spurgte til om han ikke lige kunne starte den. Jo jo, han skulle lige tage ”tændingsnøglen”. Frem kom et håndsving som jeg fik ”fornøjelsen” af at prøve. Den skulle trækkes langsomt op, hvorved et svinghjul kunne kobles ind – og wups, så startede den, bare sådan uden videre. Vi indtog til sidst værkstedet hvor vi nød både øl og kaffe.

16. juli kunne vi takke Malan og Poul E. Møller for en rigtig god udflugt til Hirtshals hvor vi fik lejlighed til at se Danmarks største fiskefartøj, Ruth, hvorpå Malan’s søn Andro arbejder som maskinmester. HG264 Ruth er ganske enkelt en mastodont blandt fiskefartøjer. Næsten 90 meter lang og til en pris på henved en svimlende kvart milliard. Efterfølgende slog vi et smut af den rigtige blå iskiosk i Tversted hvor alle fik is-lysten styret.

Æblemarken skrider planmæssigt frem. Hanne vil fortælle mere når, og hvis, jeg bliver færdig. 2 x Hanne og Bente har godt styr på arealet. Det er nu næsten forberedt til græs, noget som skulle være sået i efteråret, men de store regnmængder gjorde det ikke var muligt. Der er også opsat hegn rundt om matriklen, dette er et lovkrav når man planter læbælter. Mandskabsvognen er flyttet mod vest. Vi har fået brugte fliser af kommunen, disse skal lægges foran vognen, så er der plads til borde og bænke. Mikael fra Nørrebro har været flink og harvet over et par gange, så vi på den måde kan holde ukrudt i skak. Pigerne fik fremstillet en flot brochure med planen for æblemarken, man kunne også bestille frugttræer hvis man selv ønsker et par træer i haven.

En flok piger i byen har startet ”Havevandringer” op. De mødes og ser hinandens haver, hvordan de er indrettet, kommer med gode råd, bytter planter mm. Først var de 4, men nu er de allerede oppe på 12 tøser der mødes ofte. Det gode ved denne idé er, at alle tvinger dem selv til at holde haven nydelig og fri for ukrudt. Måske de tager idéen op igen i år.

Årets sommerfest gik over al forventning, lørdagen før det gik løs, blev teltet rejst. Det er blevet lettere efter at vi har fået banket kraftige pæle i jorden i stedet for de sædvanlige pløkker. Martin havde presset dem i jorden, vi andre slog dem det sidste stykke. Søndag var der gudstjeneste i teltet. Men atter overgik pigerne sig selv og havde lavet et helt fantastisk program for os.
Mange frivillige deltager i sommerfesten, der bliver kogt blomkål, skrællet kartofler og gulerødder til den store guldmedalje, lavet sovs i rigelige mængder der er arbejde til alle.
Torsdag var der som sædvanligt fællesspisning hvor ”Syngepigerne fra Tårs” underholdt.
Fredag krolfturnering med 120 deltagere fra det meste af Nordjylland, de fik en rigtig god behandling og det lød til at de kommer frygteligt igen i år.
Fredag var der hoppeborge til børnene, ansigtsmaling, petanque mm.
Lørdag viste vores ølbryggelaug hvor let det er at brygge en øl. Der var også smagsprøver på øllet, de fleste kunne vist godt lide øllet, der blev ihvertefald knappet mange op. Brønderslev Linedanser klub kom og viste deres talenter. Nogle af de lokale piger tog udfordringen op og deltog i dansen. Det var vældig sjovt.…..
Lørdag aften var der igen helstegt pattegris med tilbehør, lokal underholdning af revyholdet hvor de lokale igen blev gjort til grin. Efterfølgende musik og dans til langt ud på aftenen. Som nogle måske kan huske fra deres ungdom på kroen, så kunne man få en ”Støvle” og til sommerfesten fik det en helt ny betydning.


Den 23. august havde vi arrangeret tur til Thomas Bertram for at se hans frilandsgrise. Thomas er leverandør til Hans Henrik Thomsen’s rullende grisefarme. Det var kun mænd der deltog, pigerne er åbenbart ikke interesseret i at se hvor kødet kommer fra. Efter sigende så har grisene det rigtig godt, de tumler rundt i deres indhegning.

Den 2. september var der Økodag hvor alle kunne komme og se Hans Henrik’s rullende grisefarme. Det var spændende at se hvordan grisene ligger og hygger sig. Mange lå og sov til middag (altså grisene), men lige så snart vognen bliver flyttet, så er de vågne, og straks begynder de at rode op i jorden.

Vi prøvede at lave en ”Æblepressedag” men interessen var til at overskue, der kom ingen. Men vi prøver igen i år, hvor borgerne kan komme med deres æbler som vi så presser til saft.

Den 6. oktober havde vi ølsmagning i klubhuset. Maden kom fra Slettens køkken og der var rigeligt med mad. Øllet kom fra Hancock, og de laver rigtig godt, og stærkt, øl. Der var mange slags at vælge imellem, den stærkeste var på 10,8%. Der var også smagsprøver fra Hallund Bryggelaug, noget som forhåbentlig kan gøres om igen næste år.

Pigernes modeshow blev også en succes med mange deltagere og flotte rober – mere ved jeg faktisk ikke, da jeg ikke deltog…..

 

Høstfesten som igennem mange år er afholdt i forsamlingshuset i Hollensted, ville vi prøve at overføre til Hallund, men vi måtte vi desværre aflyse da der ikke var tilstrækkeligt med tilmeldinger. Det skyldes måske fejlagtigt at folk tror man skal have hjulpet med høsten, dette er ikke tilfældet. Det viste sig at den faldt sammen med en rund fødselsdag i området. Vi tager idéen op til i år.
Overskuddet fra de tidligere vilde fester i forsamlingshuset blev ligeligt delt mellem HHBI og Lokalbladet. Dét må man sige var en flot tanke som vi sætter stor pris på.

31. oktober var der andespil i Klubhuset. Nogle af de garvede andespilsspillere, havde arrangeret en fin aften. Der var 25 ænder at spille om, samt amerikansk lotteri. Borgerforeningen var i pausen vært ved kaffe og hjemmebag. Ca. 50 mødte op til arrangementet, der helt sikkert bliver gentaget igen.

2. november havde vi igen arrangeret valgmøde i Klubhuset. Panelet bestod af Line Vanggaard Pedersen fra Konservative, Lars Rueskov Pedersen fra Socialdemokratiet og Majbritt Iversen fra Venstre. De to sidste er førstegangs opstillere. Eddy havde ingen problem med at styre slaget som dirigent. Kandidaterne svarede bredvilligt på de mange spørgsmålet fra tilhørerne, bagefter var der pålægskagemænd til alle sponseret af kandidaterne. Men som alle ved, så lykkedes det ikke for Majbritt eller Lars at komme ind denne gang, men næste gang, så……

Traditionen tro, så havde vi igen juletræstænding på Doktorpladsen, hvor menighedsrådet var vært ved gløgg og æbleskiver i Klubhuset. Efterfølgende havde vi det store banko spil som alle glæder sig til.

Krolferne er et kapitel for sig selv, der er 35 spillere registreret (4 under 60 år)og dem vil vi ikke være foruden. De er altid flinke til at hjælpe med alt det praktiske i og omkring klubhuset – samtidig bidrager de jo også til verdensfonden sådan rent økonomisk. 

 

Det lykkedes ikke at få trappen til sportspladsen lavet i 2016. Der var ganske simpelt for vådt til at det var forsvarligt at køre ind med deres maskiner. Men som alle sikkert har bemærket, så er den nu på plads. Vi har spurgt på gelænder, så nu må vi se….

Vi har haft nogle møder i vores tårnudvalg. Efter at vi har mistet vores udsigtstårn i skoven, har Poul E. Møller og Eddy arbejdet på at få et nyt tårn op at stå. Poul ligger jord til ved Skarnvad hvor cykelruten Vendsyssel går lige forbi. Det bliver en kopi af tårnet der er opført oppe ved Thise Kirke, og fra pladsen som Poul har valgt, kommer man til at kunne se virkelig langt. Fundamentet bliver forhåbentlig snart støbt og så kan selve opførelsen begynde.

Vi er faktisk så heldige at have en erfaren tårnbygger med på holdet, nemlig vores nye nabo, altså i det eksklusive kvarter, Røverstuen, nemlig Henrik Pedersen som har været i lære hos Jakob (og Grethe), og har været med til at bygge det tårn som nu er revet ned. Men vi mangler nogle friske folk som kan hjælpe med tårnbygning, så hvis nogen savner duften af frisk træ, så er de meget velkomne til at hjælpe til, bare ring/mail til mig, så skal jeg formidle kontakten.

Vi har modtaget penge fra ØB Fonden til nye mål til sportspladsen, de er bestilt og ankommet, nu mangler vi bare at samle dem, så hvis nogle brænder for at prøve kræfter med dette, så bare kom an.

Hvis nogen har lyst til at prøve at brygge en øl, så kontakt endelig én i Bryggelauget, det kan være Kim Toft, Lars Hahn eller Claus Iversen.

Ligeledes hvis man har lyst til at spille præmiewhist, så foregår det i Klubhuset hver onsdag kl. 18.30. Det koster 50,- til gengæld får man kaffe og kage i pausen. Der er ikke specielle krav til deltagelsen – det er rimelig let at få en præmie med hjem. Så kom frisk.

Som alle ved, så er det ”gratis” at låne klubhuset, men kun hvis borgere kan deltage i arrangementet, hvis det går godt, så går pengene i klubkassen, hvis det går knap så godt, så betaler Fru Sud. Men hvis én vil leje klubhuset for at sælge magnetiske dyner, så koster det.


En forening som denne kan ikke fungere uden hjælp af ALLE der bor i området, og ALLE er faktisk flinke til at give et nap med. Der er nogen der fjerner ukrudt, cigaretskodder hvis en ryger har været uheldig at ramme forbi. Fam. Madsen passer springvand og blomsterkummen. Henning Villadsen og KP tager sig kærligt af dem der har lyst at leje klubhuset, de sørger for alt omkring dette. Ida og Brita er altid flinke til at stille op når vi mangler piger til madlavning, borddækning, varme gløgg osv. Sommerfesten tager pigerne sig af, og det ville være umuligt uden deres kæmpeindsats, denne fest giver mange mange penge til foreningen. Jeg kunne blive ved – der sker så meget her i byen som vi ikke bemærker i bestyrelsen.

Vi kommer snart rundt og opkræver kontingent. Vi prøver at gøre det rigtig svært for Jer at undgå betaling, vi har girokort med, vi modtager, MobilePay og kontanter. Når I har betalt kontingent, så kan I med god samvittighed låne flagstænger og grill, og leje vores mosteri, musikanlæg og få rabat på leje af klubhuset.

Men som altid så kan du se hvad vi går og laver på vores www.hallundhollensted.dk

Sidst, men ikke mindst, så vil jeg gerne takke alle frivillige hjælpere, bestyrelsen, uden dem og deres familie ville sådan en forening slet ikke fungere.

Claus Iversen

 

Ultimate Web